Csernobili legénybúcsú

Csernobil turizmus

Nemsokára megnősülök és a fiúkkal egy hatalmas és egyedi legénybúcsút szeretnénk tartani. Olyat, ami megrengeti a földet és végtelen élményekkel és tapasztalatokkal tesz gazdagabbá minket és nemcsak a végtelen piálásról fog szólni. Erre a Csernobil turizmus tökéletes lesz, mert azt előre megbeszéltük, hogy valamilyen utazási programot fogunk szervezni, ahova tízen fogunk elmenni legalább három-négy napra.

Csernobil turizmus online szervezve

Amikor ezt a programot kitaláltam nem tudtam, hogy egyrészt milyen fogadtatása lesz a barátaim körében, másrészt még fogalmam sem volt arról, hogy mekkora fába vágtam a fejszémet. Mert a Csernobil turizmus azt nem csak úgy leakasszák bármelyik utazási irodában és tessék parancsolni, hanem erre speciálisan szakosodott cégek vannak a világban (hozzá kell tennem, hogy nem sok), akik rendelkeznek mindazon engedélyekkel és speciális jogosítványokkal, hogy turista csoportokat vigyenek oda.

Csernobil turizmus legénybúcsúra

Így az első feladat adott volt kellett találnom egy olyan céget, aki a legénybúcsúm megszervezésében a Csernobil turizmus keretén belül tud segíteni, megfelelő referenciákkal bír és extra pénzért extra szolgáltatásokat is tud nyújtani. Mire is gondolok. Természetesen nem arra, hogy az atomblokk közelében topless lányok rohangáljanak körülöttünk, hanem hogy olyan helyeket is meg lehessen nézni, amiket „földi halandók” nem tudnának, illetve nagyon nagy vágyam lett volna egy paintball verseny a fiúkkal.

Találtam is egy céget, akiknek a specialitása nemcsak a Csernobil turizmus, hanem olyan extrém helyekre való utaztatás, mint a Déli Sark, Buthán vagy éppen Mongólia. Ők a Különleges Úti Célok oldalon érhetőek el, és meg kell hogy mondjam, hogy nagyon extra szolgáltatásokat nyújtanak. A fenti kéréseimből sajnos a paintball megszervezése az kisebb akadályokba ütközik, de dolgoznak rajta, viszont valószínűleg csak a helyszínen fog eldőlni, hogy mehet-e. Finoman jelezték, hogy ilyenkor ez általában azt jelenti, hogy a Csernobil turizmus során bizony a helyi erők fogják a markukat tartani némi kis zsebpénz fejében, és gyakorlatilag bármi elintézhető lesz. Majd meglátjuk.

Az biztos, hogy egy főnyeremény volt megtalálni ezt a szerevező csapatot, mert így legalább levették azt a terhet a vállamról, hogy mennyire kemény is lenne ezt az egész utazást profin megszervezni és összerakni. A Csernobil turizmus programban az a legcsodálatosabb, hogy ilyen legénybúcsúra aztán biztos, hogy senki nem számít a csapatunkból, és akkora élményt fog ez mindenki számára jelenteni, hogy híre fog menni mindenhol.

Egyeztetésem során szóba került, hogy az egész útról készülhet-e kép- és videó felvétel és szerencsére elmondták, hogy a csomagnak ez is a része és természetesen engedélyezett a felvételek készítése és kihozatala. További érdekessége az útnak, hogy olyan szigorúan veszik a sugárzással kapcsolatos veszélyeket, hogy még a mai napig kötelező sugármérést kell végezni magunkon kilépéskor. Érdekes kaland lesz!